Ramen Shop

27 & 28 JUNI | Met Japans Cinemaal

donderdag 27 juni 2019 19:30 - 21:00
Deuren open
18:45 - 20:00
Locatie
Blauwe filmzaal
Genre
Film
Kijkwijzer
alle leeftijden Alle leeftijden
Beschrijving
Voor de jonge ramenchef Masato is eten alles in het leven. In het restaurant van zijn Japanse vader maakt hij de lekkerste ramen, thuis probeert hij zich de heerlijke gerechten te herinneren van zijn Singaporese moeder, die stierf toen hij 10 jaar oud was. Als ook zijn vader plotseling overlijdt, besluit Masato naar Singapore te reizen. Met zijn moeders dagboek op zak vindt hij daar zijn oom en zijn oma en ontdekt hij welke rol ze hebben gespeeld in de ontroerende maar tragische liefdesgeschiedenis van zijn ouders. Masato besluit een poging te doen om oude familiewonden te helen door een bijzonder ramengerecht te maken waarin de twee culturen samenkomen.

Ramen Shop van de bekroonde regisseur Eric Khoo is een hartverwarmende culinaire film over een gepassioneerde kok op zoek naar zijn verleden. Een ontdekkingstocht vol familietradities en overheerlijke recepten, met als hoogste goed de verbindende kracht van eten. Ramen Shop beleefde in 2018 haar wereldpremière op het filmfestival van Berlijn.


-----------------

"Fraai melodrama van de Singaporese regisseur Eric Khoo (Be With Me), inclusief een overvloed aan hongerig makende beelden van dampende soepkommen." - ★★★ VPRO Cinema_____________________________________________

DO 27 & VR 28 JUNI - Ramen Shop + Japans Cinemaal
Voordat we de film 'Ramen Shop' gaan bekijken kun je aanschuiven aan ons Japans cinemaal om geheel in de stemming en sfeer te komen van deze heerlijke film. 

Wat gaan we eten?
Vooraf krijg je een Oosterse Tom Kha Kai soep, gevolgd door poke bowls, een typisch Oosters gerecht.
Een poke bowl is een kommetje met rijst aangevuld met garnituren van o.a. wakame salade, gemarineerde rettich, sojabonen, sesamzaad, komkommer, gefrituurde uitjes, mangoblokjes, oosterse dressing, soja en wasabi. Daarbij maakt u een keuze uit stukjes zalm, tonijn of kippendijfilet. De poke bowls hebben een aangepast formaat, hierdoor kun je meerdere combinaties uitproberen.

Cinemaal: €15,- (excl. filmticket)
Aanvang Cinemaal: 18:30