King Yellowman & The Sagittarius

woensdag 29 mei 2019 20:15 - 23:15
Deuren open
19:30 - 23:00
Locatie
Popzaal
Genre
Pop
Beschrijving
Wegens planningtechnische redenen is dit concert verplaatst naar 29 mei. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor deze nieuwe datum. Kun je niet op 29 mei? Kaarten kunnen ook geretourneerd worden. Stuur hiervoor een mail met je IBAN gegevens en het aantal tickets naar administratie@gigant.nl

De Jamaicaanse albino Winston Forster, beter bekend als King Yellowman, staat al vanaf de jaren '80 aan de top van de internationale dancehall en reggaescene. Hij zette samen met een aantal generatiegenoten toasten, de reggaevariant van rappen, op de kaart. Hij werd populair door de variëteit in zijn teksten, zijn zelfspot, humor en zijn talent voor improvisatie. Nadat hij kaakkanker kreeg en tegen alle verwachtingen in genas, ging hij ook over meer maatschappelijk betrokken thema’s zingen.

Met meer dan veertig singles op zijn naam waaronder de reggae klassiekers ‘Zungguzungguguzungguzeng’ ‘Mr Chin’ en ‘Lost Mi Love’ is King Yellowman één van de grootste en bekendste reggae artiesten na Bob Marley en heeft hij wereldwijd nog steeds een trouwe schare fans. Hoog tijd om de dancehall king naar Apeldoorn te halen voor een energieke avond vol dancehall en reggae vibes.
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden