Den Skyldige (The Guilty)

Buitenfilm

vrijdag 12 juli 2019 21:00 - 23:25
Deuren open
21:00 - 01:00
Locatie
Van Reekumplein
Genre
Film
Kijkwijzer
Grof taalgebruik Alle leeftijden
Beschrijving
In een meldkamer van de alarmcentrale beantwoordt Asger Holm een noodoproep van een ontvoerde vrouw. Wanneer de verbinding plotseling wordt verbroken begint de zoektocht naar de vrouw en haar ontvoerder. Met zijn telefoon als enige hulpmiddel begint Asger aan een race tegen de klok om de vrouw te redden. Al snel blijkt dat het misdrijf waar hij mee te maken heeft, veel groter is dan hij eigenlijk dacht.

-----------------------

"Een bloedstollende thriller die zich volledig afspeelt op één locatie, een 112-meldkamer. Superieur filmdebuut van de jonge Zweed Möller (1988), die geen steek laat vallen en vanaf het begin tot het verrassende einde weet te boeien." - ★★★★★ - VPRO

“Zo strak en minimalistisch als Den Skyldige zie je telefoonthrillers zelden.” ★★★★ - de Volkskrant

“Het is een verademing om naast het zomerse blockbustergeweld een film te zien die zonder gigantisch budget en een overdaad aan effecten de fantasie van de kijker maximaal weet te prikkelen. Qua suspense overstijgt Den Skyldige zijn gespierde Amerikaanse concurrenten met gemak.” ★★★★ - Filmtotaal
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

BUITENFILM
ZON UIT, PROJECTOR AAN

IEDERE VRIJDAG VAN 12 JULI T/M 23 AUGUSTUS
Entree: €8,50/€7,50* | Locatie: Van Reekumplein (tussen Gigant & CODA)
Terrein open: 21:00 Aanvang film: zonsondergang

7x TOPFILMS KIJKEN IN DE BUITENLUCHT
Voor het derde jaar op rij start vanaf 12 juli Gigant met een nieuwe serie van 7 filmvertoningen in de buitenlucht!
Op het Van Reekumplein tussen Gigant en Coda maken wij onze eigen buitenbios, waar je een prachtige selectie films kunt komen bekijken!
Om 21:00 gaat het plein open en kun je vast een goede plek uitzoeken, vanaf zonsondergang starten we met de film maar het kan zijn, dat we iets later starten omdat we niet elke avond exact weten of het donker genoeg is.

ETEN & DRINKEN
Dit jaar hebben we tijdens de Buitenfilm avonden uiteraard weer een bar, gevuld met zomerse bieren, fijne wijnen en hebben we per avond goed gevulde borrelplanken, geheel in smaak en stijl van de film op deze avond!

HET REGENT! EN NU?
Omdat de filmvertoningen plaatsvinden in de buitenlucht hopen we natuurlijk op stralend weer, maar het kan natuurlijk voorkomen dat we toch te maken krijgen met een lokale bui. Zonder tegenbericht op onze website en social media, gaan de voorstellingen ook bij een regenbui, gewoon door!


HET PROGRAMMA:

12 JULI | Den Skyldige
Een ijzersterke thriller die zich volledig afspeelt op één locatie, een 112-meldkamer.

19 JULI | Let the Right One in
Adembenemend, heftig, ontroerend, beeldschoon, aangrijpend. Een film over twee jonge buitenbeentjes… en misschien wel de beste vampierfilm ooit gemaakt.

26 JULI | A Casa tutti bene
Een heerlijke Italiaanse film over familie en al hun eigenaardigheden, die onder de zon samenkomen.

2 AUGUSTUS | Girl
Lara, een 15-jarig transseksueel meisje geboren in het lichaam van een jongen, klaar om alles te riskeren om haar droom na te streven; ballerina worden. 

9 AUGUSTUS | Woman at War
De vijftigjarige Hanna leeft een dubbelleven als routineuze huisvrouw en gepassioneerde milieuactivist. Tegen beter weten in neemt zij het op tegen de lokale aluminiumindustrie en lopen haar acties uit van kwaad tot erger...

16 AUGUSTUS | De Dirigent
Biopic over de eerste succesvolle vrouwelijke dirigent ter wereld: Antonia Brico. Haar bewogen leven, het succes en het veroveren van een plaats, in de door mannen gedomineerde, dirigentenwereld.

23 AUGUSTUS | The Biggest Little Farm
Een gepassioneerde film over twee dromers, hun geliefde hond en hun keuze om van een kleine appartement in L.A. naar het platteland te trekken om één van de meest markante boerderijen in zijn soort te bouwen in volledige co-existentie met de natuur.
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden